Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για 1η ανοιχτή συνέλευση της Ταξικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 1η ανοιχτή συνέλευση της Ταξικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, μιας ελπιδοφόρας και νέας προσπάθειας για το εργατικό κίνημα. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν μαζικά, αγωνιστές και αγωνίστριες από διαφορετικές γενιές και κλάδους, που έχουν ως κοινό σημείο την προσπάθεια ανασυγκρότησης του Εργατικού Κινήματος για τη σύγκρουση με το Κεφάλαιο και τις πολιτικές του.

Στη συνέλευση έγινε αποτίμηση της πορείας-σταθμός της ΔΕΘ, ενώ έγινε λεπτομερή ανάλυση για τα αντεργατικά νομοσχέδια που έρχονται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι κράτος, κεφάλαιο και κυβέρνηση προσπαθούν να πάρουν για τα καλά κεφάλι απέναντι στην εργατική τάξη, ωστόσο είναι πραγματικότητα ότι υπάρχουν ανοιχτές δυνατότητες για μια κοινωνική αλλαγή, βασισμένη στους ταξικούς αγώνες.

Βασικό στοιχείο της συζήτησης αποτέλεσε η ανάλυση που έγινε για τους κλάδους της πληροφορικής, της έρευνας, των τεχνικών, της υγείας, των ΟΤΑ, των τεχνών, του εμπορίου κ.α. Οι πολλές και ζωντανές τοποθετήσεις έδειξαν τη δυναμική μιας κίνησης που θέλει να αλλάξει ριζικά την κατάσταση και να βάλει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Αποφασίστηκε η έκδοση μπροσούρας για το Εργατικό κίνημα της πόλης και τέλος, μια σειρά από παρεμβάσεις σε μαζικούς εργασιακούς χώρους το επόμενο διάστημα, ενώ στα πλαίσια του αναγκαίου διεθνισμού του εργατικού κινήματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με συντρόφους και συντρόφισσες από τα Βαλκάνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Σάββατο 10/10, 08:30 στο one salonica

Πέμπτη 15/10, 09:30 στο cosmos

Σάββατο 17/10, 08:30 στο one salonica

Επόμενη συνέλευση της Ταξικής Κίνησης Θεσσαλονίκης θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη.

Θεσσαλονίκη, 3.10.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Καταγγέλλουμε τη φασιστική παρασυναγωγή δήθεν «σωματείου» που έγινε στα μουλωχτά στο κτίριο της ΕΔΟΘ από παρακρατική ομάδα

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο http :// paremvasi . blogspot . gr /             dimosio . paremvasis @ gmail . com ...