Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΠΟΣΥΠ: Η ηγεσία αποδέχεται τον νόμο Χατζηδάκη


Γιώργος Καραδάκης* 
▸Όπως στο περσινό 35ο απολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), το ΔΣ της προχώρησε στις 10 Ιουλίου στη διεξαγωγή του 36ου έκτακτου συνεδρίου με υβριδικό τρόπο, αποδεχόμενη τις απαιτήσεις του αντεργατικού ν.4808/21 (Χατζηδάκη). 
Ως αντιπρόσωπος, κατέθεσα πρόταση να διεξαχθεί αυτό με βάση τις αποφάσεις του 38ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβρης 2022) για διενέργεια γενικών συνελεύσεων, συνεδρίων και αρχαιρεσιών των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας δια ζώσης, με φυσική παρουσία και ενάντια στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία και να γίνει αυτό με αποκλειστικά δια ζώσης συμμετοχή των αντιπροσώπων και όχι μεικτά, όπως είχε δρομολογηθεί με την πρόσκληση του ΔΣ της ΠΟΣΥΠ. Επίσης, πρότεινα να αποκλειστούν από αυτό οι αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί με ηλεκτρονικές εκλογές. 
 Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΣΥΠ απέρριψε την πρόταση με δικαιολογία ότι το συνέδριο ήταν έκτακτο και με θέμα (πειθαρχικό) που δεν αφορούσε απολογισμό ΔΣ ή εκλογή αντιπροσώπων για ΑΔΕΔΥ και ότι οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με ηλεκτρονικές εκλογές, αφού πήραν μέρος στο 35ο συνέδριο, δεν μπορούν να αποκλειστούν φέτος. Η πρότασή μου τέθηκε σε ψηφοφορία και πήρε μία ψήφο υπέρ, ενώ υπήρξαν και λίγα λευκά.
Με δεδομένα ότι το συνέδριο θα συνεχίζονταν σε αντίθεση με τις αποφάσεις του 38ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και το καταστατικό της ΠΟΣΥΠ (η πλειοψηφία του συνεδρίου με τη στάση αυτή στην πράξη αποδέχεται τον νόμο Χατζηδάκη και δεν τολμά για άλλη μια φορά να προχωρήσει σε απειθαρχία απέναντί του και με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων) και μη θέλοντας να νομιμοποιήσω μια διαδικασία που σαμποτάρει το συλλογικό αγώνα για την ακύρωση του αντισυνδικαλιστικού νόμου 4808/21 και μετατρέπει και την ΠΟΣΥΠ σε «πολιορκητικό κριό» για την εφαρμογή του, κατήγγειλα τη διαδικασία διεξαγωγής του 36ου συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ και αποχώρησα. 
Ο αγώνας για την ακύρωση του νόμου 4808/21 συνεχίζεται! Καμιά ταλάντευση, καμιά υποχώρηση από τη μη εφαρμογή και την κατάργησή του! 
 
*αντιπρόσωπος Συλλόγου Μόνιμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου στην ΠΟΣΥΠ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Καταγγέλλουμε τη φασιστική παρασυναγωγή δήθεν «σωματείου» που έγινε στα μουλωχτά στο κτίριο της ΕΔΟΘ από παρακρατική ομάδα

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο http :// paremvasi . blogspot . gr /             dimosio . paremvasis @ gmail . com ...