Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Συνέλευση της Ταξικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 6 Φλεβάρη, 11.30πμ, ΕΔΟΘ

            ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

       της ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την εργατική Χειραφέτηση

     

Κυριακή 6 Φλεβάρη, 11.30πμ στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος)

 

Η ισότιμη συνεύρεση εργαζόμενων και αγωνιστών από διαφορετικούς κλάδους είναι ένα βήμα για να  μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα στη βάση ενός μαχητικού σχεδίου ανατροπής της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η εργοδοσία. Για να πάρουμε πίσω τον χρόνο, τον πλούτο και την ζωή που μας κλέβουν!

>> Ανατροπή και απειθαρχία στο Ν. Χατζηδάκη

Η μάχη για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη είναι καθοριστικό ζήτημα για  το εργατικό κίνημα. Ταξικό εργατικό κίνημα με «σεβασμό του νόμου» δεν θα μπορεί να υπάρχει. Η απειθαρχία και η προώθηση των διαδικασιών του κινήματος, ενάντια σε όλους τους περιορισμούς του, είναι ζωτικής σημασίας.

>>Αγώνας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας

Η μαζικοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων  είναι σημαντικό όπλο στη μάχη που πρέπει να δώσουμε το επόμενο διάστημα για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για τη θέσπιση του 6ωρου/5ημέρου, για να συμπεριληφθούν στις συλλογικές συμβάσεις όλοι οι εργαζόμενοι (συμβασιούχοι, ελαστικοί, με μπλοκάκι, ενοικιαζόμενοι κτλ). Για να μπει ένα φρένο στην υπερεκμετάλλευση των νέων συναδέλφων/ισσών μας, που αποτελούν τον πιο ευάλωτο στόχο των αντεργατικών πολιτικών.

>> Υπεράσπιση κάθε εργαζόμενου, κινητοποιήσεις σε χώρους εργασίας

Στήριξη των κινητοποιήσεων στους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Για να σπάσει ο φόβος και η εξατομίκευση, για  παρεμβάσεις ενάντια στην έμφυλη καταπίεση, την ανισότητα, τη βία και τον σεξισμό στους χώρους εργασίας

>> Αντιμετώπιση της πανδημίας, η δημόσια υγεία να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος

Η συγκυρία απαιτεί δυναμικό αγωνιστικό ξεσηκωμό όλου του λαού ενάντια στην θανατηφόρα κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που προκαλεί χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους και απειλεί να καταργήσει πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ

>> Δράση ενάντια στις εξοντωτικές για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος και θέρμανσης και την εντεινόμενη ακρίβεια στα τρόφιμα και τα βασικά κοινωνικά αγαθά

Για να μετατραπεί η λαϊκή οργή σε δράση για την ανατροπή αυτής της νέας επίθεσης στο λαϊκό και εργατικό εισόδημα που λεηλατεί  μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί οργή και δυνατότητες για ορμητική εισβολή των εργαζόμενων στο προσκήνιο, για μαχητική διεκδίκηση σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Αυτό φαίνεται στους αγώνες που ξεπηδούν, όταν υπάρχει αφορμή και αγωνιστική διέξοδος, όπως είδαμε σε efood, CΟSCO, στην εκπαίδευση, την  υγεία και άλλους χώρους. Αντικατοπτρίζεται και στη μαζικότερη συμμετοχή και αναζήτηση νέων εργαζόμενων προς τον συλλογικό δρόμο, που συνειδητοποιούν ότι έτσι «δεν βγαίνει», πως δεν υπάρχει καλύτερο μέλλον, αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Φαίνεται ότι οι «συνθήκες ωριμάζουν» για έναν απεργιακό ξεσηκωμό. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, έχει εγκαταλείψει τους χώρους δουλειάς, στηρίζει τη λογική της συνεργασίας με εργοδότες και κυβέρνηση. Είναι εχθρικός απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το τελευταίο διάστημα υποτάσσονται στο όνομα της ενότητας στο σχεδιασμό της ΓΣΕΕ και φαίνονται απρόθυμες να τραβήξουν μία γραμμή απεργιακής κλιμάκωσης που είναι τόσο αναγκαία στο τώρα για να κοντραριστεί η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούνται γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες με ενεργή συμμετοχή και συντονισμός τους, επιτροπές αγώνα, συντονισμοί μεταξύ των εργασιακών κλάδων σε μια συνολική γραμμή απειθαρχίας, απεργίες από τα κάτω, μαζί με την δημιουργία ενός κέντρου αγώνα που θα μπορεί να πάρει τον αγώνα στα χέρια του.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ         της ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την εργατική Χειραφέτηση        Κυριακή 6 Φλεβάρη, 11.30πμ στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Καταγγέλλουμε τη φασιστική παρασυναγωγή δήθεν «σωματείου» που έγινε στα μουλωχτά στο κτίριο της ΕΔΟΘ από παρακρατική ομάδα

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο http :// paremvasi . blogspot . gr /             dimosio . paremvasis @ gmail . com ...